Novih 230 kontejnera za čistiji i uredniji grad

Čistoća AD / Vijesti Novih 230 kontejnera za čistiji i uredniji grad

cist_admin
10/10/2018

Više od 230 novih kontejnera za odlaganje smeća biće ovih dana raspoređeno na gradskom području, u okviru projekta Grada, „Čistoće AD“ i Fonda za zaštitu životne sredine, vrijednog više od 200.000 KM. Ova, najveća nabavka kontejnera u posljednje četiri godine, trebalo bi značajno da unaprijedi komunalne usluge na području Banje Luke.

Prlikom današnje posjete „Čistoći“, gradonačelnik Igor Radojičić je izrazio očekivanje da će ova nabavka značajno popraviti stanje na terenu i da bi usluga odlaganja i odvoz smeća trebalo da bude značajano unaprijeđena.

– Nabavljeno je 70 većih kontejnera zapremine 3,2 kubna metra te 160 manjih čija je zapremina 1,1 kubni metar. Kontejneri će već od sutra biti raspoređeni na terenu kako bi se zamijenili stari i dotrajali kontejneri, a biće i novih lokacija na kojima će biti postavljeni – rekao je Radojičić.

Direktor „Čistoće“ Aleksandar Bajić, istakao je da će ovom nabavkom biti u potpunosti namirene potebe svih mjesnih zajadenica na području grada.

– Od ukupnog broja kontejnera, „Čistoća“ je danas donirala Gradu 50 posuda kapaciteta 3,2 kubika. Vjerujem da će ovo značajno poboljšati stanje higijene u gradu. Od velike je važnosti da se nastavi sa obnavljanjem kontejnera jer smo imali problem u više dijelova grada. U godinama iza nas, nabavljali smo manje količine kontejnera i zbog toga smo imali određenih problema – naveo je Bajić i dodao da će, zajedno sa Odjeljenjm za komunalne poslove, raditi na tome da se nepravilnsoti koje postoje prilikom odlaganja smeća, svedu na najmanju moguću mjeru.

Jesenja akcija uređenja grada

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, najavio je da će 15. oktobra ove godine početi jesenja akcija uređenja grada i da će trajati do 10. novembra.

– Građani će o detaljima akcije biti blagovremeno obaviješteni putem sredstava informisanja i mejsnih zajednica. Ovom prilikom molimo sve građane da sačekaju još nekoliko dana sa odlaganjem krupnog otpada i da to urade u akciji jesenjeg uređenja, kako bi nam grad bio čistiji i ljepši – rekao je Bilčar.

Originalni tekst je preuzet sa linka: banjaluka.rs.ba

POSLEDNJE VIJESTI

Dostava računa putem email-a

23.06.2020 | cist_admin

Čistoća Ad je omogućila uslugu dostave računa mailom za sve korisnike, za fizička i pravna lica. Na ovaj način slanja računa korisnici će nakon izvršenog obračuna do 5. u svakom mjesecu dobiti račun putem email-a za izvršene usluge. Detaljnije...

OBAVJEŠTENJE: Obustavljen rad sa strankama

16.03.2020 | cist_admin

Obavještavaju se korisnici usluga da društvo “Čistoća” AD Banja Luka, u skladu sa mjerama za sprječavanje širenja korona virusa do daljnjega neće imati organizovan rad sa strankama.   Uprava društva.

ETIČKA LINIJA

ČISTOĆA NA FACEBOOK-u